Sól spożywcza Kłodawa S.A.

Trudno sobie wyobrazić przygotowanie potraw bez szczypty soli. Jest ona waznym składnikiem naszego pożywienia, występuje praktycznie we wszystkich spożywanych przez człowieka potrawach.

Sól kamienna z Kłodawy zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów występujących w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka.

Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.

Sól jest przeznaczona dla przemysłu i przetwórstwa spożywczego

Forma pakowania:
- worek foliowy 50 kg (opakowanie zbiorcze: paleta 1050 kg)
- worek foliowy 25 kg (opakowanie zbiorcze: paleta 1125 kg)